Tokaj-Hegyalja Egyetem

Duális képzés

A duális képzés során az elméleti oktatásod az egyetemen zajlik, a gyakorlati képzés pedig egy partnerszervezetnél történik. 

Egyetemi éveid alatt szerves része leszel a partnerszervezet működésének, megismered a vállalati kultúrát és gyakorlatban sajátíthatod el a szakmád alapjait a pernetszervezetnél végzett munkád során. Megtudhatod, milyen érzés munkavállalónak lenni, milyen, amikor egy munkahelyen számítanak rád és komolyan vesznek. 

Tanulmányaidban a hagyományos képzésben tanuló évfolyamtársaiddal együtt haladsz, így nem maradsz ki az egyetemi közösségi életből sem, akár tanulásról, akár szórakozásról legyen szó. 

Diplomaszerzéskor pedig már olyan versenyképes tudással és gyakorlattal rendelkezhetsz, ami a karrier elindításánál hatalmas előnnyel járhat, vagy lehet, hogy munkaszerződéssel a kezedben fejezed be a tanulmányaidat.  

Az átadott gyakorlati tudás és tapasztalatok mellett hallgatói munkaszerződés alapján fizetéssel jutalmazza munkád a partnerszervezet, így támogatva az anyagi függetlenségedet. 

A duális képzés számos olyan előnyt tartogat számodra, amely elsőre nem tűnhet túl nagy jelentőségűnek, azonban a későbbi tapasztalataid igazolni fogják, hogy érdemes volt duális képzésre jelentkezned.


Képzés Turizmus-vendéglátás (BSc)
Szőlész-borász mérnöki (BSc)

 

Együttműködő partner Andrássy Kúria & Spa
Grand Tokaj Zrt.

A duális képzési formájú szakokra kétlépcsős felvételi eljárásban kerülhetsz be, amely az általános felvételi eljárásból (amely semmilyen szempontból nem tér el a nem duális szakokra való jelentkezés menetétől) és a partnerszervezetnél történő felvételi szakaszból áll.
Röviden: akkor lehetsz duális képzéses hallgató, ha a központi felvételi eljárás során felvételt nyersz az egyetemre és kiválaszt az együttműködő partnerszervezet is.

 1. „Hagyományos” módon add be jelentkezésed az egyetem választott szakára a jelentkezési határidőig a felvi.hu-n. A szeptemberben induló képzések esetében rendszerint február 15. a jelentkezési határidő. A júliusi ponthatárhúzásnál kiderül, hogy felvettek-e.
 1. A „hagyományos” felvételi jelentkezésével egyidejűleg, jelentkezz a választott partnerszervezethez az általuk megadott módon.
 • A partnerszervezet kiválasztásban információt kérhetsz az egyetem Hallgatói Szolgáltató és Tudásközpontjában [ hsztk@unithe.hu ]
 • A partnerszervezet honlapján elérhetőek a saját felvételi eljárásának részletei, valamint a jelentkezés módja (elérhetőségek)
 1. Vegyél részt a partnerszervezet kiválasztási pályázati folyamatában (partnerszervezeti felvételi eljárás).
 • A partnerszervezetek a kiválasztás módját és a felvételi szempontokat maguk szabják meg, az interjún felmérhetik például a jelentkezők gyakorlati jártasságát, szakmai érdeklődését és elkötelezettségét, motivációját és nyelvtudását. Érdemes „állásinterjúként” gondolni a felvételire
 • A partnerszervezetnek a kiválasztás eredményéről legkésőbb a sorrend-módosítási határnapját megelőző 3 nappal értesítenie kell a jelentkezőt
 • A sikertelen partnerszervezeti felvételi eljárás nem érinti az általános felvételi eljárást, így tanulmányaidat hagyományos képzési formában kezdheted meg és akár a következő félévben újra jelentkezhetsz duális képzésre
 • Sikeres felvételi eljárás esetén a cég hallgatói munkaszerződést köt a kiválasztott hallgatóval.
 1. A sikeres partnerszervezeti felvételi után értesítsd a Hallgatói Szolgáltató és Tudásközpontot [ hsztk@unithe.hu ] és mutasd be nekik a partnerszervezet igazolását arról, hogy kiválasztott téged.
 1. Tájékozódj az egyetem honlapján a duális képzésről, vagy kérj információt a Hallgatói Szolgáltató és Tudásközponttól [ hsztk@unithe.hu ]
 1. Tájékozódj a duális partnerek honlapján, vedd fel a kapcsolatot a választott vállalati partnerrel. A duális képzési gyakorlóhelyek bizonyos esetekben hirdethetnek pótfelvételit.
 1. Vegyél részt a partnerszervezet kiválasztási pályázati folyamatában (partnerszervezeti felvételi eljárás).
 • A partnerszervezet az interjún felmérheti a jelentkezők gyakorlati jártasságát, szakmai érdeklődését és elkötelezettségét, motivációját és nyelvtudását.
 • A sikertelen partnerszervezeti felvételi eljárás nem érinti az általános felvételi eljárást.
 • Sikeres felvételi eljárás esetén a cég hallgatói munkaszerződést köt a kiválasztott hallgatóval, melynek határideje őszi félévben kezdődő duális képzési tanulmányok esetén szeptember 30., tavaszi félévben kezdődő duális képzési tanulmányok esetén február 28.
 1. A sikeres partnerszervezeti felvételi után értesítsd a Hallgatói Szolgáltató és Tudásközpontot [ hsztk@unithe.hu ] és mutasd be nekik a partnerszervezet igazolását arról, hogy kiválasztott téged.

Az egyetemi tanulmányok megkezdése után akár néhány félévvel is van lehetőség becsatlakozni a duális képzésbe, de a képzési idő féléveinek több mint felét duális képzésben kell tölteni.
Amennyiben duális képzésben szeretnéd folytatni tanulmányaid, írásban kérelmezd a Hallgatói Szolgáltató és Tudásközpontnál [ hsztk@unithe.hu ].