Programtervező informatikus alapképzés

(programfejlesztő szakirány) és felsőoktatási szakképzés

Tokaj-Hegyalja Egyetem

Szeretettel várunk a programtervező informatikus alapképzésünkön a történelmi diákvárosban, Sárospatakon, a Tokaj-Hegyalja Egyetemen!

Családias környezetben van lehetőséged tanulni, ahol nem egy vagy a sok közül, hanem a neveden szólítunk.

Mit jelent programtervező, programfejlesztő informatikusnak lenni?

Nos, manapság, mikor a zsebünkben is hordunk legalább egy számítógépet (pl. mobiltelefon), a „kiváltság” elsősorban az, hogy informatikusra gyakorlatilag mindenhol szükség van. A mai informatikusok már nem zárkózott „bitfaragók”, hanem az erdészettől az irodalomtudományon és nyelvészeten át a tőzsdéig számtalan területen tevékenykednek.

A programtervezők, programfejlesztők ezen belül is a kreatívabb tevékenységeket végzik: nem csak programokat, hanem azokból álló rendszereket építenek fel. A programtervező egyszerre alkotó egyéniség és jó csapattag, aki nem csak a gépekkel tud szót érteni. Jó példa erre a Code Week rendezvénysorozat, amelyet óriási érdeklődés mellett rendezünk meg évente.

Miért éppen Sárospatak?

Sok az önálló projekt, ahol a tanultakat a robotikától a mobilprogramozáson át a webszerverek fejlesztéséig saját ötlet megvalósításában lehet kipróbálni, tökéletesíteni. A kisebb hallgatói létszámból több szabadság, de több felelősség is származik.

Az alapozótárgyak hasznosságáról is hamar meg lehet győződni, „munkára lehet fogni” az ott tanultakat, de persze Robotikából sem egyből Terminátort építünk – azt csak a rá következő félévben… 🙂

Részletes képzés

A programtervezők több programozási nyelvet és fejlesztési környezetet megismerhetnek, de a legfontosabb, hogy újabb és újabb eszközöket tudjanak a hallgatók kipróbálni és gyorsan használatba venni – akár egy autóversenyző, aki a F1-ről az IndyCarra, vagy a Le Mans-i 24 órásra is eredményesen át tud állni.

A már említetteken túl a tanulmányok során eljutunk a gép „lelkéig”, ízekre szedjük az operációs rendszereket, és bepillantunk a hardver rejtelmeibe is. Az is szóba kerül, hogyan legyen egy kód nem csak működő, hanem hatékony és gyors. Megtudod, hogyan kerülhetjük el a hibákat, és hogyan nyomozzunk azok után, amiket másvalakik elkövettek.

Sárospatak a jó döntés!
Vár a Tokaj-Hegyalja Egyetem!