Óvodapedagógus alapszak

Tokaj-Hegyalja Egyetem

Szeretettel várunk a óvodapedagógus alapszakon a történelmi diákvárosban, Sárospatakon, a Tokaj-Hegyalja Egyetemen!

Családias környezetben van lehetőséged tanulni, ahol nem egy vagy a sok közül, hanem a neveden szólítunk.

Szeretnél óvodás gyerekekkel foglalkozni, óvodapedagógus lenni?

Akkor Sárospatakon a helyed! Családias környezetben, sokoldalúan képzett oktatóktól, kiváló gyakorlati képzést nyújtó óvodában van lehetőséged tanulni, és számos közös élmény során támogathatod az apróságok fejlődését.

Miért Sárospatak?

Családias hangulatban, mindenre kiterjedő figyelemmel kísérve végezheted tanulmányaidat. Az óvodapedagógus szakon sok érdekes tantárgyad lesz. Az általános értelmiségi létre felkészítő tárgyak mellett megismerheted az óvodás korú gyermekek pszichológiai sajátosságait, továbbá játékpedagógiát, ének-zenét, vizuális nevelést, mesélést, mozgást, báb- és drámajátékot is fogsz tanulni. Lehetőséged lesz az így létrehozott előadást a csillogó szemű ovisoknak bemutatni. Korszerű módszerekkel készítünk fel ennek a szép hivatásnak a kihívásaira.

Gyakorlatorientált képzés

A szakmai gyakorlaton megtapasztalhatod az óvodás gyermekek gondozásának, nevelésének örömeit és szépségeit. Gyakorló intézményünk a Sárospataki Carolina Óvoda és Bölcsőde, ahol kiváló körülmények között, felkészült és segítőkész óvodapedagógusok mentorálásával tanulhatod meg a gyermekek sokoldalú fejlesztésének titkait.

Sárospatak a jó döntés!
Vár a Tokaj-Hegyalja Egyetem!