Gyógypedagógia alapképzés

(pszichopedagógia szakirány)

Tokaj-Hegyalja Egyetem

Szeretettel várunk a gyógypedagógia alapszakon a történelmi diákvárosban, Sárospatakon, a Tokaj-Hegyalja Egyetemen!

Családias környezetben van lehetőséged tanulni, ahol nem egy vagy a sok közül, hanem a neveden szólítunk.

Miért válaszd a gyógypedagógia szakot?

Szívesen nevelnéd, tanítanád a fogyatékkal élő, sérült, akadályozott gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket? Szeretnéd őket gyógypedagógiai fejlesztésekkel segíteni? Tanulj Sárospatakon, a Tokaj-Hegyalja Egyetem gyógypedagógia szakján!

Miért különleges a sárospataki képzés?

A szak kizárólag levelező tagozatos munkarendben indul, pszichopedagógia szakirányon. A 8 féléves képzés során egészségtudományi, társadalomtudományi, gyógypedagógiai, pszichológiai és pedagógiai ismereteket tanulnak a hallgatók. A pedagógus diplomával rendelkezők számára lehetőséget biztosítunk a képzési idő rövidítésére az előzetes tanulmányok beszámításával. A pszichopedagógia szakirány kiemelten a nehezen kezelhető, személyiség-, viselkedés- és teljesítményzavaros gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztésére, kezelésére készít fel.

A szakirányt bővítő modul a közoktatás területén nyújt speciális ismereteket. Gyógypedagógus diplomával jók a munkavállalási lehetőségek a köznevelésben, a szociális rendszerben, az egészségügyben és a gyermekvédelemben.

Mit kell tudnod a szakmai gyakorlatról?

A képzés gyakorlatorientált. A hallgatók sok szakmai területről gyűjthetnek tapasztalatokat: bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, pedagógiai szakszolgálatoknál, gyermekjóléti intézményekben, egészségügyi intézményekben, szociális intézményekben, továbbá betekinthetnek az államigazgatás területeinek munkájába.

Sárospatak a jó döntés!
Vár a Tokaj-Hegyalja Egyetem!